Becenév: "Extra lágy és telt uruguayi Yerba, haladóknak"
Sztori: Kezdjük ott, hogy gyakorlatilag nincs olyan, hogy „uruguayi Yerba”, mivel a jelenlegi tudomásom szerint Uruguayban nincs Yerba Mate termesztés. Az uruguayi Yerba nem más, mint a brazilok Yerbája megfüstölve és a feldolgozott Yerba Mate Uruguayban csomagolása és terjesztése. Ezt a stílust hívjuk „Uruguayi Yerbának”. Elég aprószemű ami a Chimarräora hasonlít, de nem élénkzöld és nem is annyira por állagú. A Yerba Sara gyártónak az Extra Suave-je volt az első uruguayi Yerbám, ami ízlett nekem. A gyártó az első uruguayi cég aki Yerba Mate gyártásba kezdett 1918-ban. Luis Suarez volt a reklámarca (belinkelem a kommentbe), ami azt is jelentheti, hogy nagy esély van rá, hogy ezt a Yerbát issza. A sztárfocisták egyébként nem nagyon szoktak részt venni egy adott Yerba reklámozásában, aminek a pontos okát még nem tudom (valószínűleg nincs annyi pénzük ezeknek a dél-amerikai gyártóknak). Kicsit elkalandoztam... a lényeg, hogy a Sara Extra Suave az általában nagyon intenzív uruguayi Yerbákhoz képest visszafogottabb volt és ezért minden nap nagyon jól esett inni.
Származási ország: Brazília [Uruguay]
Feldolgozás: Füstös, apróra vágott levelek, kevés szár.
Összetevők: 100% Yerba Mate.
Ajánlom: Akik szeretnék kipróbálni az uruguayi stílust, de nem szeretnének nagyon kockáztatni. Akik szeretik a selymes, lágy textúrákat és kerülik a keserű yerbákat. Az íz intenzív, nem lapos, telt, gazdag, sokféle íz jeggyel (vajas, mogyorós, zöldes).