Grapefruitos Tereré
Életünkben először tegnap elkészítettünk olyan Tererét, amit Tök helyett egy Grapefruit belsejéből szívogattunk. (Citrancs <-- nem tudok megbékélni ezzel a szóval)
A Tererét, ami egy Yerba Maté alapú hidegen elkészített ital, hagyományosan valamilyen dzússzal (narancs, lime, grapefruit, ananász stb), vízzel, jégkockával és fűszerekl (menta, citromfű, boldo, stb.) hozzáadásával isszák.
Paraguayban van a legnagyobb népszerűsége. Általában Guampából (bikaszarvból) vagy tehén patából (ez a ritkább) isszák. Mi vegánok maradtunk és a Citrancsot választottuk.
A KUBU színű dzsúzsunk tartalmazott: almát, naracsot, ananászt, citromot, szőlőt, maracuját, banánt, őszibarackot, guavát, mangót. (A kevesebb néha több, de Tereferézni ez most tökéletes volt. :) )