Hogyan kezdjem a Matézást? (Gyakran Ismételt Kérdések)

Matézási Alapismeretek - 4. rész - Maté Készítés

Humayer Dávid
Humayer Dávid
2020.04.06 16:35
Matézási Alapismeretek - 4. rész - Maté Készítés



Matézási Alapismeretek - 4. rész - Maté Készítés

Lépések:
1. Felmelegítjük a vizet (75-80 fokra).
2. Termoszba töltjük az egész napos használathoz
3. Megtöltjük a Maté Tököt (#Calabash) a levéllel (#Yerba Mate) 2/3 - 3/4-ig.
4. Kicsit felrázzuk a leveleket, majd 45 fokos szögben abbahagyjuk a rázást, így a levelek a Tök egyik oldalára fekszenek.
5. Hideg/szobahőmérsékletű vizet töltünk a Tök aljába, várjunk 2 percet, hogy magába szívja a vizet a Yerba.
6. Alákanalazunk a szűrős fémszívószállal (#Bombilla).
7. Az egyik oldalon a Yerba egy hegyet képez, a másik oldalon szinte nincs semmi.
8. Használat során arra az oldalra töltjük a vizet, ahol a kevesebb Yerba van.
9. Miután feltöltöttük a termoszból a Tököt, leisszuk az első felöntést, mivel mi vagyunk a házigazdák (#Cebador)
10. A Tököt a termoszból egész nap töltögethetjük, amíg a Yerba bírja (kb. 10-15 felöntés attól függően, hogy milyen a levél minősége illetve, hogy a Yerbából épített hegyet mennyire tudtuk a felöntögetéskor megtartani.