Hogyan kezdjem a Matézást? (Gyakran Ismételt Kérdések)
Matézási Alapismeretek - 4. rész - Maté Készítés
Humayer Dávid
2020.04.0616:35
Matézási Alapismeretek - 4. rész - Maté Készítés
Lépések: 1. Felmelegítjük a vizet (75-80 fokra). 2. Termoszbatöltjük az egész napos használathoz 3. Megtöltjük a Maté Tököt (#Calabash) a levéllel(#Yerba Mate) 2/3 - 3/4-ig. 4. Kicsit felrázzuk a leveleket, majd 45 fokos szögben abbahagyjuk a rázást, így a levelek a Tök egyik oldalára fekszenek. 5. Hideg/szobahőmérsékletű vizet töltünk a Tök aljába, várjunk 2 percet, hogy magába szívja a vizet a Yerba. 6. Alákanalazunk a szűrős fémszívószállal (#Bombilla). 7. Az egyik oldalon a Yerba egy hegyet képez, a másik oldalon szinte nincs semmi. 8. Használat során arra az oldalra töltjük a vizet, ahol a kevesebb Yerba van. 9. Miután feltöltöttük a termoszból a Tököt, leisszuk az első felöntést, mivel mi vagyunk a házigazdák (#Cebador) 10. A Tököt a termoszból egész nap töltögethetjük, amíg a Yerba bírja (kb. 10-15 felöntés attól függően, hogy milyen a levél minősége illetve, hogy a Yerbából épített hegyet mennyire tudtuk a felöntögetéskor megtartani.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.