A legtipikusabb összekeverés
Matcha: Tea (Camillea Sinensis)
Mate: Nem tea (Ilex Paraguariensis)
Matcha: Japán
Mate: Dél-Amerika (Argentína, Brazília, Paraguay)
Matcha: Porrá őrőlt
Mate: Általában nem csak a brazil Chimarrãonál
Matcha: Füstmentes
Mate: Van füstmentes és füstös is
Matcha: 2-3 csésze / nap (0,5 liter)
Mate: 10-15 felöntés / nap (1-2 liter)
Matcha: “utazó hatás”: elvisz a Földről, ha megiszod.
Mate: “fókuszáló hatás”: az adott pillanat értékelésében és felmérésében segít.
Matcha: Árulják kávézókban
Mate: Nem árulják kávézókban
Matcha: Kis ecsettel kell felhabosítani
Mate: Lopótök + fémszívószál + termosz
Egészségesek, de túlzásba lehet vinni a fogyasztásukat.
Lehet őket tejjel inni, de nem szokványos:
Matcha Latte / Mate con Leche.
70-80 fokos víz kell az elkészítésükhöz.
Hirtelen ennyi.. javítsatok ki!